MySpace Layouts

RÖSTA EN 5:a OR ELSE... -> ^^Klick om du gillar det du läser^^

fredag, maj 11

Bad dog...baaad dog!!!

Läste på en annan blogg om en liten vovve som fick örat tuggat av en annan oförskämd vovve, efter en hälsning?! Och självfallet så var det en liten förvirrad själ som ägde kraftpaketet sk. kamphund & hunden verkade inte veta hur man säger hejdå utan att placera tänderna i "polarn", även om Cian så bra sa att alla hundar är kamphundar trots att det var hennes som for illa!

Det här med kamphundar...eller snarare puckot i kopplet, är något jag funderat på. Det sägs ofta i media att de "kriminella" (och pubisbarnen) ofta skaffar sig ett vapen i form av en hund?! Samtidigt kan man tänka lite...damn vilka töntar egentligen, hur klena är de? Är det inte bättre att satsa pengarna på en kurs självförsvar istället? För man kan ju inte avliva en kurs & de kunskaper man fått där?!

Och hur går det till när de väljer valp? "Har du en grym jävel?" "En ful best?" Vilka kriterier går man efter då man väljer valp, om man ska ha balla allan protector?! Normala fall så försöker man kolla att de är friska, sunda och verkar ha ett bra psyke och självfallet söt som socker och vilken man får bäst kontakt med. Men hur funkar det om man ska ha en badass MF?! Ska det vara den skabbigaste valpen, den mest osociala fulaste fan som går att hitta? Eftersom man kan väl inte ha allt för stor kärlek om man ska uppfostra ett monster eller ha den som vapen?

För om man uppfostrar den till att hugga & vara osocial, så är väl risken rätt stor att man antingen blir av med hunden, den blir avlivad eller den möter sin överman?! Och säg att man flyttat hemifrån med sin best, råkar torska dit och får sitta av sin tid...vem blir hundvakt då? Vem vill vara hundvakt??? Något annat nervvrak ska spatsera med hunden och försöka ha koll på den? Eller man bor hemma och mamsen ser till att avliva hunden eftersom den börjar flippa och tugga på fler ben än de man köper av svin eller nötkreatur?

Hmm...är det verkligen inte bättre att ta en kurs i självförsvar om man nu känner att man kanske har lite farliga snubbar runt hörnet? Kanske skaffar sig en skottsäker väst? Knockspray? Jag menar...är någon ute efter att fimpa en och man har en hund som försvar...det är lika lätt att knäppa hunden först och sen då? Sen står lilla pissenisse där all alone igen, precis lika försvarslös som innan?!

Är det ballt att ha en hund som anfaller andras hundar? Tänk om den anfaller en släkting då? En unge? Är det lika ballt? Eller den flippar och vänder sig mot handen som föder den? Är det lika ballt??? Och hur coolt är det med alla kids vars hund rastar dem? De dras efter sina hundar??? Hur coolt är det på en skala?!

Nä, det är lite sånt där som får en att undra ibland...och nu tänker jag inte bara på pitbulls & staffar. Tänker på gubben som har två dvärgcollies oxå, de släpar han på hans promenader, de skäller på ALLT som de passerar. Hur coolt är det? Och de två hundarna skulle säkert bita en rätt av om man kom för nära!

Det är ungefär lika coolt som att ha en obstinat unge i trotsåldern som illvrålar och man typ måste släpa på om man ens ska komma hem. Sånt känns mer pinsamt än ballt.

En ouppfostrad hund är inte coolt alls, en hund som man sabbat skallen på är inte coolt...det är bara pinsamt. Det bevisar ju bara vilken osäker tönt som håller i kopplet och skulle man ropa BU så pissar de ner sig & tappar kopplet! Fjant vart är du? -Här mamma, häääär!!!

Etiketter: ,