MySpace Layouts

RÖSTA EN 5:a OR ELSE... -> ^^Klick om du gillar det du läser^^

måndag, april 23

Bilförare...en säker väg till hjärnkollapser!

Va ju länge sedan jag drog upp min kära mors vilda vansinne och blonda attityd, så det är väl lite på tiden...

Läste hos fibbler om bildramatik & kom på min mors senaste utbrott...hehehe!

Ute i trakterna av norrtälje så får folk antingen körkorten av någon olycklig slump, eller så kan man hitta dem bland knäckebröd & koskit...visst, det finns säkert normala förare där oxå...men eftersom de tillhör en minoritet och säkerligen på bygdvis inte riktigt vill visa tölparna att det finns regler så...ja...de bara glider med och spelar oskyldiga.

Finns många sköna exemplen där...det här med att hålla sig på rätt sida av vägen existerar ej vid infarter till bostadsområdet där mamsen huserar. Det är med skräckblandad förtjusning som man ska köra ut, eftersom det kommer ofta någon jävla nöt som klipper av halva höger körfält?! Och...asså jag har ju inte hört att det är en koloni engelskmän som bor där i området, så därav måste det bli inavlade tokjävlar med dödslängtan eller så vill de bara testa airbagsen eller något sånt. Så hålla sig på sin vägbana...det existerar inte...

Och när vi snackar håla på landet, så är inte det första man tänker på BILKÖER...eller hur, det är ju städerna förunnat eller möjligen motorvägarnas paradis om något är pajko typ. Inte i min mors hoods...det här med kugghjulsprincipen finns inte, totalt okänt begrepp och min mor är ju utflyttad 08:a som vet hur man rattar en bil...hon får anfall...bara att åka till macken kan få hennes blodtryck skjuta i höjden & hon svär över bönder, karlar som borde klä sig i kjolar och många andra sköna uttryck.

Hur det funkar i en korsning där: Antingen så bör man ha sensorer inbygda på bilen som känner av analkande lufttryck...det blåser förbi någon hemtrimmad gammal volvo-bmw hybrid med neonljus och du hör basdunkadunket...skådar röken och har förhoppningsvis fronten på bilen kvar...eftersom jaaa...de klipper din väghalva på två däck!

Alternativ 2, absoluta pulshöjaren som får mamsen både att peka finger, knacka i skallen och gestikulera hej vilt är: Spontan Köbildning i Korsning...det här man lärt sig i bilskolan om att söka ögonkontakt med förare...kolla vem som tänker köra...högerregel...ja allt sånt är bara tvärglömma.
Plötsligt är alla dear devils skitnödiga av oro, vem kom först? Man ska inte trängas...hmm... bättre vänta och se vad som händer! Så då bildas det köer...ingen kör fast de som har företräde BORDE hittat till gaspedalen...men icke då, kollektiv psykos slår till & det står still?!

Jag trode min mor överdrev när hon upphetsat berätta om jävla bönder i kjolar & andra finfina omnämningar för dessa förare tills vi en dag hamnade där...jag skrattade så jag dog och morsan blev tokförbannad, klämde ut sin lilla missil till bil och helt sonika körde förbi och om de köande som bara gapa av förvåning när hon tryckte ned rutan och via teckenspråk förklarade hur korkade de var.

Oftast när hon hamna först i en korsning så kör hon...hon väntar inte längre om det är safe...och kollar man i bakspegeln så jodå...det blev visst en liten kö efter?! Gubbsen brukar ta sig för hjärtat när hon dammar förbi...men det är verkligen sjukt hur laglöst det är där ute. En annan gång så ska vi köra ut, iaktar en fet SUV som kommer i backen...han släpper inte på gasen trots att han närmar sig en fet korsning och han har inget företräde direkt utan bör ta hänsyn till den lilla bil som just glider ut framför han...my god, det var millimeter från att smälla...den lilla bilen hitta gaspedalen i sista stund?!

Det är underbart att kolla på folk där...det här med möta blickar *S*...mnja...det är svårt eftersom förarna undviker ögonkontakt rätt ofta där...de är liksom i en annan värld?!