MySpace Layouts

RÖSTA EN 5:a OR ELSE... -> ^^Klick om du gillar det du läser^^

måndag, april 23

Back to basic...elle?

Allt miljö käbblandet som är igång nu igen är lite så där...mmm...i vissa fall fint paketerat skitsnack med blanka band och...ibland blir det överdrifter. Snart ska man säkert börja tänka på vad man äter, så man inte fiser fel typ av gas oxå *fliiin*.

Det är en skitfin tanke med det här hybridbilarna, fast...hur många tankar miljövänligt eftersom det knappast är en lönande deal?
Så ska man nu satsa på miljövänligt, så får man nog allt se över priserna snarare...för det är ju där skon klämmer. Om alla miljövänliga produkter var billigare än de "farligare", så skulle det inte längre vara snack om saken vad folk skulle välja, av vilken anledning skulle folk annars köpa det farliga alternativet?!

Och när man på nyheterna hör the latest... är du redo att sluta resa för miljön?! *HOST* Jo men eller hur?! Och rent så där...vad är miljövänligast? Att folk reser med bil till de ställen man nu kan komma till på så vis, eller med flyg? Och...när man väl landat kanske man hyr en bil eller moppe...och vad tankar man dom med? Eller kanske att flygen fixar miljövänligare bränsle? Sänker priset på miljöbränslet? Eller...why not, ge längre semester så hinner man cykla till destinationen hehe!

Alla är säkert villiga att tänka på miljön, men...hur många är villiga att langa upp stålar för det? Och de största smutsarna lär ju knappast göra förändringar, så frågan är om att diska smöraskar & dela dem i två egentligen gör en enorm skillnad...för hur bränns soporna sen? Mnja...det är frågan det, eftersom vissa områden har sopsortering & vissa har det inte...skickas det olika bilar till olika områden då? Och vart hamnar skräpet? På olika sopstationer??? Vart drar du din gräns för miljötänkandet? Sitter du med små hinkar och delar skräp? Har du maskar i komposten?

Varför kostar en miljövänlig bomulls t-shirt 500 spänn & en icke miljövänlig 50 spänn? Om bägge ser likadana ut...vilken väljer du & varför? Och var det miljövänligare förr?

Hmm...hur miljövänlig är jag? Vad är miljövänligt? Få se här nu...har iaf inte så många glödlampor, bytte redan 94 till energilampor och har faktiskt fortvarande 2 utav dessa kvar...fungerande! Är det miljövänligt? Ja, det borde det väl vara eftersom de hållt i så många år och jag inte behövt köpa & slänga säckar med vanliga glödlampor?!

Försöker att komma ihåg att slänga batterier i holkarna...fast, numer har man fler uppladdningsbara eftersom det ska vara till digitalkameror & MP3 och sånt!
Men inte fan sitter jag och diskar konservburkar, delar smöraskar och kastar äggskal i någon liten låda...som då självfallet ska innehålla en nedbrytningsbar påse...(gjord av majs nånting), för annars är det ju skitsamma enligt papsen.

Det är ju skillnad, där han bor så ska skräp slängas i olika behållare...hos mig har vi sopnedkast... och glad är jag för det, för det stinker inte här på sommaren & ärligt talat vem ska ORKA sitta och pillra med små lappar, ettiketter och fanstyg?! Det är bara på sommarstugan som jag är tvungen till det...för där ska det oxå delas in i en massa behållare?!

Och miljövänligt diskmedel...hm...det är ju så dålig kvalité på det, man behöver mer för att lösa upp fett...och sen måste man ha glansmedel??? Men måste det vara så bökigt och jag blir tveksam till att det verkligen är så himlans bra om man plötsligt ska köpa TVÅ flaskor istället för en?! Jag kör min beprövade gamla YES flaska...den har en svan på sig...den är dryg och vill man så kan man ju även få fönstren rena med det!

Så miljövänlig kan jag tänka mig att vara! Jag bär hem min mat i plastkassar så jag kan slänga soporna i dem, tror inte sopgubbarna skulle jubla om jag pressa skräpet i pappkassar och bökade ner.

Och...i fattiga länder så skiter de nog i miljövänligt för de har knappast råd med det farliga skiten ändå, så...allt handlar som vanligt om pengar när man kommer till botten. Undrar om de kommit på det ännu i sina forskningar om miljön och när de ska tänkas fixa till det istället?!

Etiketter: , ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

gå och dö din fula jävel

onsdag, september 19, 2007  

Skicka en kommentar

<< Home