MySpace Layouts

RÖSTA EN 5:a OR ELSE... -> ^^Klick om du gillar det du läser^^

tisdag, februari 28

Vårdplanering...kamrat & annat irriterande skit

Är så irriterad, suttit i vårdmöte för en äldre herre. Så när man ska planera hemgången, så är det ungefär att likställa med fritt fall!
Pga en ny sjukdomsbild, så är det tveksamt hur han skall klara av att sköta sig själv!

Nu snackar vi cancer, diabetes, hjärtattack & en opererad arm samt att kunna sköta en rulator enarmad?! Han skall kunna ta sig på dialys 3 ggr/v...men framförhållningen...NAAH?! Nyligen så har herrn bytt bostad pga att han ej hanterar trappor längre, så inför utskrivningen skall det undersökas vilka hjälpmedel som skall införskaffas & det stöd för shopping & normalt liv skall kunna fungera.

De hade tänkt skriva ut han idag, men ÅH...teamet som skall kolla hur funktionen på hemmaplan ska fungera, samt hjälpmedlen (rullstol, handtag, larm & hävarm till säng bl a) de kan ej uttala sig om när de kan besöka bostaden?!
Ursäkta att jag inte kunde knipa här...men jag rasade över vilket skämt till vårdplans möte jag närvarade vid. Svaret jag fick var att mnja.. om 3 veckor kanske...fast det är inte säkert, kan ta månader innan vi kan besöka lgh?! WTF??? Hallå, ni skall skicka hem en gamal man, som ni inte ens vet klarar av eget boende, sen...om man har tur så om ett halvår så kollar ni upp om det funkar?!

Ja men herre gud, är detta hur man tar hand om de äldre???

Så vi skall chansa & skicka hem han...se om han överlever på 3 veckor
tidigast?! Ja, tills dess har han hunnit dö, garanterat. Tänk om han inte kan komma upp ur sängen? Nå telefonen? Fastnar på toa? Halkar direkt i hallen???

Ja, men...öh..det är POLITIKERNAS FEL?! Jaha du..så det kan du säga med rent samvete?! Hur planerar ni? Töm sängen först & har vi tur så dör han, så slipper vi vårda mer?!

Man kan väl inte skicka hem en gammal man, utan att kolla att det kommer fungera?! Det är ju ta mig fan så man kan explodera för mindre! Kärringen som säger detta, försvarar sig med att hon jobbar deltid, ja det finns inga möjligheter, jo politikers fel va...BULLSHITT

Mnja...efter avslutat möte & mitt utbrott...plötsligt...ur det blå, ringer mobilen & så finns det en tid i övermorgon?! OJ...har stadsministern gett sitt godkännande?! Vad hände nu då?! Gick hon upp i övertid eller?!

Jag blir förbannad...rasande...säger att det är tur att den här herrn har hjälp av mig, för annars hade de slängt ut han idag & så hade han fått hoppas på det bästa...nyopererad & nyinflyttad i en lägenhet han inte ens sett, klen som en fågelunge...visst det är ett jävla tryck på vården, men förfan...medmänsklighet efterlyses. Ska man skriva ut en person så måste det för i helvete fungera, man kan inte bara tömma sängar & trolla med knäna & hoppas på det bästa?!
Det är inte första dusten jag tagit med vården & knappast den sista!

Tycker att kamrat Persson ska se till att få arslet ur vagnen & se över kaoset, se samhället i vitögat istället för sin inbillade statistik över HUR fuckin amazing sverige är & vilken förmån det är att bo här...istället för att trycka toblerone & pimpla mutvin.

Ta trängselskatten & börja pynta rediga löner, skapa fler jobb, istället för att håva ut praktikplatser till ungdommar som ÄNDÅ inte leder någon vart & se för fan till att pengarna vi ska betala VERKLIGEN hamnar i stockholm. Norrlänningarna får väl börja sälja sin mark & investera i privatvård...de sitter på förmögenheter ändå...knappast ngn i betong ghettot som äger mer än sin ica påse *S*...här finns inga villor & förmåner, jo vi har närmare till sjukhusen...om de tar in dig & inte tar livet av dig på kupen! BETALEZIE LÖNEN...de sliter, ge dem resurser... fler barn va MOHAHAHA...vem fan vågar, rätt var det är har man en praktikplats kanske & massa barn att försörja

Han kan ge rådet att de yngre ska ta lån va...men inse fakta, de har inte ens en lägenhet än mindre jobb...så vad ska de låna??? Ska de ta lån & soppas undan i statistiken som arbetstagare kanske?? Ser ju fint ut på papprena...med tanke på att statistiken fibblas rätt hårt med redan om man ser till arbetsmarknads politiska insatser vs. arbetslöshet & vad som rapporteras till EU?! Leker marjasin eller??? Klipper å klistrar?! HMM?!
Vallöften hålls ju lika ofta som jag trampar i hundskit...vilket inte är ofta!

Och egna företagare...MOHAHAHA...ska inte ens gå in där...

5 Comments:

Blogger RedAngel said...

testing testing :) ...efter ha hört att min blogg hängt sig...får väl se om jag lyckats nu då?!

annars får jag adda om länkarna later?!

onsdag, mars 01, 2006  
Blogger Min kopp te! said...

Hjärnan kokar och vill ut nånstans.
Det gör ONT!!!!
"Lex Red!" Blev dom nog fan skitnödiga då de såg inför sin innre blick.
Jag blir helt knäckt då jag hör om sånt här.
Och jag vidhåller.
Halva befolkningen har inte alla hästar inne.
Dom sitter på de här beslutsfattarplatserna inom vården många ggr också.
Den där deltidskärringen skulle jag vilja hänga uppåner, eller skicka på byta-kropp-hem-med -den hon- beslutar- om :-(

Blir så stolt över dig!!!!!!

Jag måste kanske akta mig för att ta politiska uppdrag i såna sammanhang för jag kan inte hålla tyst. Exploderar hur lätt som helst.

Tror jag ska nöja mig med att nattvandra med föräldrar eller nåt.

Jag ska börja röka, för jag vill inte bli gammal i detta samhället känner jag:-/

Kramelikramar!
Från
snörda strupen

onsdag, mars 01, 2006  
Blogger Min kopp te! said...

Ankie igen..
Åh jag läste hos Chribba och hade alldeles glömt bort att det var så att din sida hängde sig så att jag inte kunde scrolla neråt.

Men NU är det inte så längre.
Jag trodde absolut det var min dator det var fel på, för det blev så på fler sidor jag gick in på.
Sorry.

onsdag, mars 01, 2006  
Anonymous Anonym said...

Det där är en gammal klassiker. Om man själv eller nån av ungarna är sjuka och man ringer för att beställa tid på närsjukhuset måste man automatiskt överdriva sin sjukdom annars får man ingen tid.
-Va? Har du bara haft feber i tre dagar? Ta en Alvedon och ring om en månad om det håller i sig. Ont i halsen? Nja, Vicks blå funkar nog, avvakta ett år eller så och återkom.
Det är tamefan ett skämt och skamligt hur vården ser ut idag. Det gäller att skrika högst och vifta hotfullt med armarna annars är det inte en jävel som bryr sig om en. Stackars alla gamlingar som inte har ork att gasta för sin sak.
MEN - tack och lov har vi i alla fall världens högsta skatter. Det gör att jag sover gott om nätterna...

onsdag, mars 01, 2006  
Blogger RedAngel said...

Ja, jag skulle aldrig kunna ge mig in i politiken, för man kan nog inte påverka alla i samma riktning, sitter ju alltid någon bromskloss ivägen...hur ädla tankar man än har!

Men skulle önska att de var realistiska, kanske skulle testa klara allt på en vanlig "svenne lön"...då tror jag allt det skulle bli annat ljud!

Om jag tjänade vad de tjänade... herregud, vilket lyx man skulle ha!

Men vården gör mig GALEN...blir så förbannad & det stämmer...man ska omvandla en förkylning till TBC & säkerligen en släng hjärncancer för att ens TRÄFFA en läkare!

Samma med barnen, de ska vara näst intill döden, för man ska få komma. Sen blir man hemskickad med alvedon?!

En vän blev opererad för struma, hemsickad samma dag med rekomendation alvedon??? Seriöst, nyopererad & alvedon...det hjälper ju knappast vid vanlig migrän?!

En annan hade opererat armen, men räknades av försäkringskassan som arbetsför?! Eh...hon jobbar med datorer, ursäkta mig...men vad fan använder man då om inte ARMAR & HÄNDER?!

Och maten skulle bli billigare iom EU?! Har vi märkt det? Har statistiken visat på det, eller??? HMMM???

Fuckat säger jag!!!

onsdag, mars 01, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home