MySpace Layouts

RÖSTA EN 5:a OR ELSE... -> ^^Klick om du gillar det du läser^^

lördag, november 18

Petad i ögat eller syrebrist?!


Ibland undrar man om folk blev vaggade för hårt som små, eller om de helt enkelt är så gravt dyslektiska att de ej förstår innebörden av vad de läser?! Som jag sa tidigare, så la jag in en komentar om spinkelinker på aftonbladets forum & tills nu har ingen pipt ur sig ett ljud tills smartasset slog på stort, hittade i mailen att någon klottrat...så det klart man måste spana...

Jag tycker att det är en viktig sak att folk inser att alla människor som är underviktiga faktiskt inte lider av aneroxia och att medier & sjukvården enbart focuserar på den gruppen. Nu är jag i den åldern att alla kan kyssa mitt arsle med sina åsikter...jag har accepterat att jag kommer förbli en smalis livet ut, men som tonåring var det inte alltid så jävla kul och just eftersom det finns fler som "lider" av det så tycker jag det ska påpekas och gärna att de glossy små magasinen skulle köra fetta på dig reportage varvat med alla bantartips!

Kör in det jag skrivit vs. svaret av ipekkot & mitt gensvar...så får vi se hur det utvecklas... nu blir det lååångt inlägg

Undervikt=sjuka ideal?! (2 inlägg)
Du blir hjärntvättad av modevärlden, undervikt är det samma som aneroxi, rädda tonåringarna!Sådant ska man läsa, som underviktig ständigt i medierna, senast idag läste jag om Marianne Berglund som uppenbarligen måste lida av något?!

Jag blir förbannad när jag läser detta och att det ständigt varnas om det, men läser man någonstans om de tjejer som faktiskt lider av sin undervikt? Finns det "fetta på dig" tips? Kanske ett "du är vad du äter" för smala?! Nej, men så fort någon mager person visas i media så klankas det direkt om att de måste vara sjuka. Själv väger jag 48kg och är 173cm vilket då ger mig ett BMI på 16.
Jag äter allt, dricker röd mjölk...klämmer gärna massor av bullar och kakor, jag ser precis ut som Marianne...jag är 34 och har sett precis likadan ut hela livet. Den gång jag gick upp i vikt rejält, var när jag väntade barn.
Då drog jag upp hela 30kg, som sedan efter förlossningen försvann, drygt 6 månaders amning och sen hade jag gått ner 36kg så jag fick dra i nödbromsen om jag inte skulle försvinna direkt! Mina besök hos läkare, då jag sökt för undervikt har skrattats bort med att jag är modernt smal, inget fel på mig...alla vill se ut som dig!
Ja, det hjälpte mig mycket?!Ständigt har jag blivit påhoppad av människor som "vet" något om mig. Uppenbarligen äter jag aldrig, troligen vomerar jag dagligen och det är fruktansvärt synd om mig, ja...förutom att när det ska shoppas kläder så kan jag ju ha allt enligt avundsjuka "fetare" personer som gärna upplyser mig om det?!I skolan blev jag "anmäld" av en lärare och fick besöka kuratorn, för de trode att jag hade aneroxia, eftersom det gick en vomerande trend bland tonåringarna just då.
Det är väldigt trevligt när folk tror sig veta vad som felas hos en smal person.Men är det någon som inser hur kränkande det är att få dessa komentarer, för det är ju inte så att folk direkt ger matråd åt tjockare personer på tex. busshållplatser eller andra allmänna platser!Och när ska vi smalisar få se att medierna gör något av sin oro? Ska vi också få fetta på oss tips? Ska vi också kanske få någon som sniffar på vår avföring och sedan drar fram menyer som ska få oss att gå upp i vikt?
Eller ska vi bara få nöja oss med att tjockisarna får det, vi får uppmärksamhet i media... väldigt negativ sådan.

Svaret från brightskallen:

Ideal? Naiv förklaring.
Nej, undervikt = psykisk sjukdom. Man behöver inte ha konstiga ideal så länge man ser sig själv som fet i spegeln. Om du väger 30kg har ingen betydelse, hjärnan säger till dig att du är överviktig, vilket, om man är normal, man inte vill vara.Det är en mycket gammal sjukdom, så tro inte att Modetidningar eller, "männens värld" skapat den, det finns anorexi fall så långt tillbaka i tiden som Romarriket.
Av nibbler

Mitt svar på det:
Smal=psyksjuk???
Så nu är jag psykiskt sjuk per automatik menar du?! Tack, vad gullig du är! Om du läst och förstod det du läste...så hur kan du missuppfatta saken så grovt?! Finns fler anledningar till att folk kan vara underviktiga, så ALLA smala tror sig vara feta & vomerar ständigt?!
För oss som är genetiskt underviktiga så finns ingen hjälp att få, endast om man är anorektiker blir man tagen på allvar. Och det jag efterlyser är snarare att medier kan ta upp VÅRAN problematik, ge oss omvända bantartips & du är vad du äter-för smalisar?! Och VEM förutom du tror på medierna menar du nu...du tror ju att jag har en antik psykisk sjukdom?! Så har inte du snarare fallit i fällan att skrika aneroxia så fort du läser ordet smal?! Finns fler anledningar till undervikt utan att blanda in psyket eller annat!

Gud vad tröttsamt när folk verkligen UTGÅR direkt från att det måste vara aneroxia, det bevisar ju bara hur jävla pantade folk kan vara! Så...alla överviktiga är det ENBART av anledningen att de svullar som flodhästar, eller?!
Det finns faktiskt medicinska skäl oxå... sköldkörtlar som pajat...du kan du bli antingen supersmal eller superfet, använder man cortison mediciner kan man svälla upp...ämnesomsättning är en bov på bägge sidorna, matallergier, vissa former av benskörhet...men självfallet så tänker ju nibbler på alla skandalrubriker om modeller och vrålar aneroxia?!
Kanske gick in på fel debatt...vad vet jag, för uppenbarligen gick infot inte hem *S* och skolgången måste ha vart jävligt svår om läsförståelsen är lika med nada!

7 Comments:

Blogger Det Mörka Hotet said...

Min vän Herman (och hans tvillingbror P) är väl ca 189 cm lång och väger runt 70 kilo vilket han gjort hela sitt vuxna liv.

Han får ständigt höra skämt som "DÄR är du, såg dig inte bakom stolpen!" eller "Bäst du håller dig i, Herman, då det blåser kraftigt ute!" och sådär håller det på.

När det gäller tjocka, mörka eller personer med diverse lyten så är den allmänna uppfattningen att "That's a BIG no-no!" men att skämta med smala personer är "Honky Dory"!

Visserligen tror jag att du är fin precis som du är - som alla personer är ifall de slutar jämföra sig med andra - men för den skull finns det alltid saker man skulle vilja ha något "bättre".

Samuel

lördag, november 18, 2006  
Blogger RedAngel said...

Ja, men det är ju så...supersmala personer kan man både ifrågasätta kostvanor samt driva med uppenbarligen...det e ju lagom kul för Herman att flina för miljonte gången till ett uselt skämt!

*S* Hörde en gång ngt skämt om att spinkisar måste zigzaga i duchen för att bli blöta, okej jag skrattade faktiskt men kan finnas personer som tar åt sig av sånt!

Klart jag e fin som jag är *S*, men ibland kan man känna att ett par extra kg inte skulle skada. Och i den hysteriska debatt som ständigt förs om att undervikt är synonymt med aneroxia...folk har väl större hjärnor än så? Man KAN inte dra alla över en kam.

Och den där nibbler va smart som mitt arsle(=funktion att sitta på, inte tänka med) jag skulle vilja se att debatterna ÄVEN såg till hur problematiskt det är OM man är underviktig MEN har bra värden... vad kan man göra då? Måste man bli iggad av läkare då man söker för det?
Ska man ljuga att man stoppar fingrarna i halsen & hamna på psyket istället???

lördag, november 18, 2006  
Blogger Dead Dog Texture said...

Känner fler smalla tjejer. Speciellt en som har mått lika dåligt som dig och alltid fått frågan om hon har anorexia. Var också sjukligt small när jag var yngre. Sen gick något sönder och jag fick en kula på magen.
Blir jävligt irreterad på massmedia och deras hetsjakt på smalla personer.
Victoria Beckham har kanske anorexia, men varför har massmedia rätt att skriva skit om henne för det?

Sen tycker jag inte att det är du eller andra smalla personer som behöver hjälp, det är alla andra som har problem med er vikt som behöver hjälp. Det är du och Herman som är snygga och dom andra som är fula (Hermans bror P måste göra något åt sina tänder).

lördag, november 18, 2006  
Blogger RedAngel said...

Lidit & lidit...det har stört mig mer, jag e inte den som e den... ge mig en komentar om min vikt & jag servar en som svider.
Men jag vet att det finns de som lider & får komplex av det.

Ja, folk borde va uppfostrade nog att veta när de ska TÄNKA högt *S*.
Jag ville gå upp i vikt, för egen del & så klart måste det finnas hjälp att få även då, men det fick jag bråka mig till!

Skönheten sitter inte i assets storlek ;) men jag hajar!

Och det syns vilka som är sjuka & smala eller friska & smala!

lördag, november 18, 2006  
Blogger Min kopp te! said...

Men gud vilket mucko.;-/
Du skriver ju helt rakt upp och ner så man måste vara iq-befriad om man inte förstår både andemeningen och den uppenbara meningen i ditt inlägg.

Kanske är det något iq-fel på folk som debattar både på aftonbladets sida och i passagen.?
Nivån på inläggen är ju skrämmande hemskt låga nästan jämt därinne.

Jag försöker låta bli att förakta folk men det är fan i mig svårt då de svarar så där:-(

Undras om det kan finnas nån dietist i nåt forum som kan ha bra tips kom jag att tänka på.

Går ju en kurs för diabetiker på vårdcentralen nu, där vi har en fantastisk kvinna (dietist) som lär ut så jämra bra grejer om hur man äter och jag misstänker att samma sätt att äta på för både de som är under, över och normalviktiga kan gå både upp och ner och stå still i vikt av de rekommendationerna.

Jag har gått ner 10 kilo och äter som en galning för jag måste äta flera ggr om dagen.
Massa god mat har jag hittat dessutom som jag inte visste fanns ens.
:-)
Min syster vill gärna gå upp i vikt också och det är förjävligt att inte modetidningar och alla tidningar, media kan prata som folk om mat och vad som är vetenskaplig mest och bäst att äta.

Enkelspåriga bantningsideer är helt ute bland dietister.

De säger att man kan väga hur mkt som helst och ändå vara undernärd och man kanske bara äter lite grand 1 gång och då sent på dagen.

Det är bara 1 exempel på hur ämnesomsättningen ställer till det då den ställer in sig på svält om man äter för lite och för sällan .

Man kan å andra sidan då säkerligen väga jättelite och ändå ha bra närings-upptag.
Så jag tycker när du berättar om hur du äter, att du kan lita på att du mår så bra som du känner dig.
;-)

måndag, november 20, 2006  
Blogger RedAngel said...

Nä, den där som svara har uppenbarligen inte läst ett smack, troligen skumma ut 30kg ur texten & bara svara...man ba jag har NEVER vägt det, jag gick UPP det?! Efterbliven för fan!?! Ja, folk e störda som fan där, nån skrev att de mådde illa av att se smala & gud vet vad mer?!

Man bara okej mår du bra när du ser dig själv i spegeln? Låter ju som omvänd aneroxi?! Sjuka mongon säger jag bara!

Det är stor skillnad på svält & på att va smal & jag hoppas de där blind arslena kan lära sig se skillnad innan de snackar och att debatten kommer upp om hur problematiken ser ut även för underviktiga som INTE har aneroxi!

tisdag, november 21, 2006  
Anonymous Anonym said...

Hejhej ojoj som jag känner igen mej..jag är 158 cm lång..och väger endast 38kg och jag är så smal så mina knän är beniga och man ser mina revben..och jag lider som fan av att jag är så äckligt smal..hatart vill inget hellre än o gå upp minst 15kg..jag kämpar o kämpar o äter men inte fan går jag upp i vikt för de..vet hur de känns när folk som inte ens känner en anklagar en för o ha anorexia..och ber en äta mer..sjukt jobbigt..jag har alltid vart smal..sen jag föddes..jag var mkt sjuk när jag var liten oxå haft o har mkt problem m magen är väl dels därför m...jag hoppas dom kommer på att folk som är smala/underviktiga och som inte vill va de oxå vill ha hjälp precis som överviktiga..för jag hatar o vara så här smal det är inte kul för ett ögonblick..jag har fått höra att jag är äcklig o sjukligt smal och blivit mobbad för o ha anorexia i gymnasiet fick jag inte gå på toa sj utan en lärare som envisades m att jag hade anorexia följde m..och hon satt brevid mej när jag åt..det var hemskt =0/ *tårar* Tillisen_82_@

tisdag, december 12, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home