MySpace Layouts

RÖSTA EN 5:a OR ELSE... -> ^^Klick om du gillar det du läser^^

måndag, mars 27

Vikt...smal...fet...diskutioner

Nä, nu blir jag irriterad...vart inne hos Ankie & hamnat lite i en debatt om fettopaddor & sådant stuff. Det handlar om vikt, bantning & allt det där. Ankie & jag sitter på varsin sida av viktproblemen. Hon kämpar med övervikt, jag med undervikt.

Så hittade hon ett ställe som förklarar i princip att man genetiskt inte kan påverka sin vikt utan man ser ut som man gör, färdigprogramerad & skulle man gå emot detta så kämpar man mot väldiga krafter...asså att antingen sänka din vikt, eller som i mitt fall höja den!

Så har vi då Sofia en kvinna som hävdar att det här med vikten enbart i princip handlar om vad det är man sätter i sig! Okej, vissa tjockisar myglar & mörkar som fan...grinar om att de käkat en morot på en hel vecka & inte kan fatta varför arslet är större än en ladugårdsdörr...vi vet om det, vi är inte blinda & dumma!

Men sen finns det medicinska orsaker till en viss del, som påverkar ens persons "fetma" ett par snäpp mer eller vad man ska kalla det. Det är ju så att om du käkar tex kortison, antidepp eller typ blodtrycks mediciner att du KAN gå upp i vikt av dem, du KAN gå upp i vikt av p-piller & sluta röka sug! Det e fan inget nytt under solen, men Sofia anser inte att det är så & det irriterar mig, för då skulle jag inte vara supersmal om det bara hängde på maten!

Jag tror hon tänker på de som överkonsumerar & har fastnat lite i alla små smygätare som gnäller om sin vikt. Men man måste se det i ett annat perspektiv oxå...ibland märker man inte när vikten skenat iväg, du kanske äter normalt men dina mediciner fettar på dig efter ett par månader, års konsumtion. Tror det är rätt vanligt att innan man märker det så är arslet så stort & man grinar för det och en livslång ovana tar tid att bryta...om man e en tjockis som svulla fel!

För det är jävligt intressant sedan att se vad Sofia har för teorier om mig...utmanade hennes råd & kunskaper, för att höra hennes svar eftersom hon sagt att mediciner ej påverkar utan det mesta är maten! Happs, så för en spinkis som käkar minst 4 mål mat om dagen, käkar jävligt osunt...så i princip enligt hennes synsett så skulle jag faktiskt RULLA fram. Men nu gör jag inte det...jag ligger på mina knappa 50 pannor & rör mig inte många gram upp oavsätt vad et är jag trycker i mig?!

Är beredd att hålla med teorin om genetisk vikt...för om jag ser på mina släktingar så är samtliga smala eller normala, inga fettopaddor existerat förutom några få ingifta...men de räknar jag inte med eftersom deras DNA inte är delad med mig! Så där kan jag inte jämföra ett smack!

Nu käkar jag då inga mediciner...ja p piller då rå, men dom har TYVÄRR inte påverkat min vikt (jag som hoppades) jag är fortvarande en spinkelink...och om nu Sofias teorier skulle vara korrekta så skulle jag faktiskt inte kunna vara en smalis med mitt kostintag...fast okej jag kan inget om kcal eller vad shittet alla bantarfreaks ylar om, väger inte min mat eller på annat sätt analyserar! I mitt liv är en biff en biff, en gräddsås är gott & potatis ska det vara till...och vad det nu i energivärden & fett är...det vet jag inte & det ger jag blanka fan i.

Jag njuter av min mat helt enkelt, nu ska jag OXÅ börja gnälla mig om min vikt...ja fan det ska jag! Jag är så trött på alla jävla bantarråd som haglar, men för smalisar så blir man klassad som undernärd & gravt sjuk i aneroxi eller liknande!

Vafan, ge mig dina råd då...hosta upp dina teorier varför jag är smal?! Om allt nu hänger på kosten & jag lever osunt...vad ska jag göra då? Börja tugga morötter & bli fet? Klara mig på en yoggi & en bit rågbröd eller vad alla kaninmats ätare trycker i sig?! Ska jag börja med GI eller allt vad det nu heter i uppsjön av fettfanatiker?!

Det är ju så jävla lätt att vara fet & sitta på sitt arsle & gnälla, bläddra i alla tidningar med en miljon jävla bantarråd...men motion kan påverka vikten, släpp tallriken i tid för fan, sluta mygla med godiset i skafferiet... men vad fan ska jag göra? Nu är inte alla överviktiga av samma skrot & korn...men jävligt många myglar om vad de äter...rör inte på sig i onödan!

Motionera bort min smalhet? Va? Käka grönsaker & bli fet? Läsa om bantarråd? Ja du, det hjälper inte ett jävla dugg. Sen alla brudar som blänger för man är smal, de små fula komentarerna...det är så man har lust att dänga såsskålen i pannan på dem...

8 Comments:

Blogger BubbleOfBlue said...

jag har knepet, skaffa en sköldkörtelinflammation med depression. Det dubblade mig. Så ta en av problemen så kanske det blir mer humant :-p

tisdag, mars 28, 2006  
Anonymous Anonym said...

Om du skaffar riktigt, riktigt, riktigt, riktigt, riktigt, riktigt, riktigt, riktigt, riktigt, ja jag menar riktigt, riktigt, riktigt, riktigt stora silikonbröst som väger 10 kilo styck kommer du gå upp 20 kilo inom loppet av en operation. Folk kommer sluta glo för att du är smal. Tjejer kommer inte ge dig sura blickar för att du är smal. Du kommer alltid att gå lätt framåtlutad så du kommer heller aldrig se om folk glor eller ej. Bara fördelar. *asg*

tisdag, mars 28, 2006  
Blogger RedAngel said...

*S* Bubblan..bra tips!!!
Vad jag har hört så kan sköldkörtel antingen få en att antingen gå upp i vikt, eller extrem nedgång :)...så den är icke garanterad & jag e testad för det & tyvärr negativ!

Och som jag skrev hos Anike/en kopp te så kan anti depp piller fetta på en, så medicinska orsaker påverkar visst...du är ju ett resultat av det som Sofia anser inte är möjligt! Eller hur! Blir så irriterad på folk som tror att man bara blir en tjockis för att man äter osunt, för det stämmer ej i alla fall..okej vissa äter fel, men medicin & åkommor påverkar!

tisdag, mars 28, 2006  
Blogger RedAngel said...

Chribba...vad har vi sagt om big boops?? Jo då..ingen kommer kolla, för killarna kommer svimma direkt efter en titt på mina superbazookas & nej tack, har redan probs med nacken...så ett par sandsäckar skulle nog förvärra mig extremt!

*S* Men...ah, tackar för tipsen ;)
Du & bubblan e de som VÅGAT komentera...många har kikat & sprungit till skafferiet i belive hahaha

tisdag, mars 28, 2006  
Anonymous Anonym said...

Jag tycker om bröst. Är jag en fucking asshole för det ällä???

tisdag, mars 28, 2006  
Blogger Min kopp te! said...

:-))TACK!!!
Du sammanfattar finfint det jag försökte säga damen
Sofia- en-teoris-orubblig-av-andra-argument-madammen!!!
Blev så jävla glad då du kom in i debatten och berätta om smalviktsfenomenet.

Har en syster som en gång haft aneroxia, och kanske man man säga att hon har det fortf, men hon vill upp i vikt och äter och äter och inget händer.?!

Jag är helt säker på att jag går upp i vikt nu även på grund av att jag stoppat i mig mer och inte rört en fena, men det går för fort och det är inte riktigt SÅ himla mkt jag ätit.

Mest såser och mat och skräpmat då jag inte orkat laga mat.
Äter nog för sällan också och det har jag hört inte är bra.
2 maffiga mål om dagen och i värsta fall bara 1 + några mackor på natten.

Men det är nåt mer som gör att jag blir tjock och ja det är ju alla mediicnerna du räknat upp.
Äter dem alla, förutom p-piller då.

När jag åt p-piller var jag också smal som en pinne under alla de året från jag var 14-25.

När jag åt som värst mängder med med käk så gick jag och bodde på en folkhögskola som serverade 6 mål lagad mat om dagen, ja vi fick kortidskursarnas överblivna mat ner på våra rum;o)+ att vi åkte och handlade gravad lax om nätterna.;o))

På 2 år då vi både åt och drack alkohol som galningar så gick jag bara upp 4 kg. Från 50-54.

När jag blev gravid så i början dansade vågen upp från 54 till 60.

På 2 månader till vägde jag hux flux 80????

Fick graviditetsdiabetes och fick inte äta nåt fett eller socker och då stannade vikten upp men jag gick inte ner???

Trots intag av enbart kokt mat och osockrad äppelmos och havregrynsgröt med minimjölk.??

Det är som sagt delvis fel så som Sofia tror, så vi har rätt Red!!
Men jag vill veta mer om det här.

Vi ska fan se till att det rör sig uppåt och neråt med våra vikter..
Eller hur?
;-)
Kramelikramar!

onsdag, mars 29, 2006  
Blogger RedAngel said...

Jo, jag fattade hur du menade...men märkte att hon låst sig vid sian fakta & då vill jag höra HUR skall hennes teori fungera om man vänder på det?! Jag menar...en teori måste ju kunna hålla i bägge ändar!

Bustar man myten & ser över horisonten...rentav inser att man inte kan säga 100% att övervikt ENBART är överkonsumtion. Det stämmer ju inte i alla fall, även om vissa bigasses kanske ska släppa mc donalds & satsa på annan kost, för det finns massa "tyck synd om mig, jag är oskyldig till min vikt" personer där ute!

Egentligen så tror jag att kroppen själv talar om vad den behöver. Minimjölk är skit, för kroppen behöver ändå sina fetter...bara man inte depp-käkar, eller på ett "ologiskt" sätt trycker massa xtra, onödig mat!

Sen...hur många har sett en råfet kines eller asiater över huvudtaget? Egentligen???
De fritterar gärna saker, men...de käkar massa ris AHA!
Hur kan de fattigaste ryssar i en lilla byn bakom guds rygg vara feta? De som inte har råd till kött? Jo..POTATIS heter det!

Så...lite lärdommar kan man dra av att iakta nationaliteter, om man tänker lite utanför ramen "jag & min marabou 200gr är OSKYLDIGA säger jag, fettet hoppa på mig bakifrån"!

Men...det handlar om att bryta en livslång matkultur, för en förändring! jag bryter just nu oxå *S*...eller försöker hålla mig till lactosfritt & i viss mån glutenfritt, jag märker att jag mår bättre av det...kanske...kanske det kommer att hjälpa mig, men hell över 30 års vana av vitt bröd & vanlig mjölk, choklad, hamburgare...det klart man tjurar & är obstinat?!

Jag är ingen ängel...mina toasts & min ost är fan helig...det tar tid att vänja av sig med dumheter!

onsdag, mars 29, 2006  
Blogger RedAngel said...

Och Nisse...jag sitter topless nu... tittsen skumpar...ah...vilken dröm asså *ASG* säg den man som INTE gillar titts! DET kanske hade höjt mitt ögonbryn (och jag hade skrikit gaylord bakom skärmen...haha)

onsdag, mars 29, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home