MySpace Layouts

RÖSTA EN 5:a OR ELSE... -> ^^Klick om du gillar det du läser^^

onsdag, mars 29

...sonen tänker jobba & nätsäkert barnsurfande

*S* Jupp, vi fick reklam från "Mitt i" som söker tidningsutdelare...så sonen greppar bladet & läser. Funderar sen...så säger han ja, jag kanske skulle börja jobba!

-Hmm...jaha vad ska du jobba med då?
-Dela ut tidningar!
-Men vågar du göra det själv, gå till alla portar & så...det blir ju kanske inte just vår gård!
-Hmm...jo, det tror jag, fast jag undrar vad man får betalt?

Tänkte det är bra sine, så tänker en jugge...vad får man för pröjs...är det värt det hela? Och nej, jag är faktiskt inte så sugen på joina honom i alla kulinariska portar för att han ska göra sitt jobb, är lite tveksam till att släppa min son att kuta runt i portar...finns ju så många psykbryt att man faktiskt skulle joina han, tillstul ändå- med ett baseballträ!

Sonen säger: Undrar hur gammal man nåste vara?
Kollar igenom lappen, ah 13 år ska man vara...to bad, han får inte...säger det till han!

Han säger då att jaha, men om jag stoppar lite tidningar i skorna, så blir jag längre...då tror dom ju att jag är 13. *S* Jupp han tänker! Sen testar han mina jumpadojjor...ställer sig på tå, kolla mamma, så här...ser jag inte ut som 13 nu?

Mamsen ler...jo visst, min son. Klart du ser ut som 13 nu, men du vet...det är ju personnummret som avgör. De ska ju betala ut din lön & de måste få uppgifterna...så även om du är lång som en 13 åring så hjälper inte det!

-Men mamma, vi fixar ett presonnummer...sen kan jag ju jobba!

Visste att det skulle straffa sig en vacker dag!!! Fan! Dagen är här!
När sonen började hänga på nätet på olika chattsidor, så räknade mamsen ut ett fejkat personnummer (vissa sidor har en "kontroll") & har lärt sonen att man inte lämnar ut privata uppgifter på nätet...enbart till de som han känner från skolan eller hoodsen!

För en 8-13 åring kan vara ett peddo...man vet aldrig VEM som sitter på andra ändan. Men i samma veva som jag gjorde det och det fungerade så tänkte jag faktiskt på att om jag kan göra detta, så kan ju ett utstuderad peddo oxå det! Hur lätt det egentligen är att skapa ett konto som är fejk...som då kan vara "barnkonto" på en sight.
Jag tror inte många föräldrar faktiskt tänkt på hur extremt enkelt det är! Det är skrämmande...så man måste nog ändå ha kontroll på vad barnen gör på nätet, eller upplysa dem så mycket man bara kan, för att försäkra sig om att de inte tummar på säkerheten! För tänk om de knäcker koden...de kommer åt barnens inloggningsuppgifter, ser er adress hem...hur safe skulle man känna sig sen? Man skulle vaka med baseballträt vid dörren...

Sonen har även fått instruktioner om att inte adda folk på msn hur som haver, för jag vet...jag har vart på nätet & fått psykoser som haft 5 olika mailkonton & bara försökt komma in på min msn lista igen! Men...sonen märkte rätt snabbt på nätet att saker inte stod rätt till, en 12 årig tjej fråga om han var kåt & andra saker...sa att blocka direkt, man ska inte ens snacka om det verkar konstiga frågor eller känns fel! För hur många 12 åriga tjejer skulle ens ställa en sådan fråga???

Speciellt efter debatten på Chribbes förra blogg, om peddosar som inte agerar ut, men tänker! Jagar de kanske, skapar kontakter, leker barn...för att hålla fantasin igång, nära den...tills de...som JAG tror...de agerar på den, för att testa hur långt de kan gå!

Har du koll på vad ditt barn gör på nätet? Skulle jag vara du, så skulle jag kolla...se till att ta ett snack om det & fint höra mig för vad som händer....för att vara på säkra sidan!

Better safe than sorry

4 Comments:

Blogger Chribbe said...

Baseballträ + peddoskalle = gött mos *S*

onsdag, mars 29, 2006  
Blogger RedAngel said...

Exakt...man kan väl skrika STRIIIIIKE innan va? Eller HOLE IN ONE om man träffar på första slaget?!

Hmm...ja, så mycket vet jag om sportsliga aktiviteter! *ASG*

onsdag, mars 29, 2006  
Blogger Min kopp te! said...

Nej så här.
Basebollträ+peddoskalle+häxkittel+ boiling water (of course not seawater)=
kokad idiotröra.

torsdag, mars 30, 2006  
Blogger RedAngel said...

Vaddå VATTEN Ankie, är du från vettet, här bantar vi inte...fram med oljan för fan, här ska kokas *S*

torsdag, mars 30, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home