MySpace Layouts

RÖSTA EN 5:a OR ELSE... -> ^^Klick om du gillar det du läser^^

måndag, januari 15

På tal om glada dårar...

Ena syrran har just bekantat sig med en ny vän...som så där lite lätt bad henne dra någon juggestory (kom på det nu iom inlägget med filmen & allt).

Så vi drog några klassiker, självfallet autentiska grejer...dom e ju liksom alltid bäst! Drog ju mina & andra syrrans kanonfina när vi lyckades sno dubbel uppsättning drinkar av de kroknästa "packa metall i brallan" gubbarna, den är ju guld värd i ren å skär skam & dumhet!

Sen börja vi garva...kom på mormor...hennes tv pajkade plötsligt ihop en dag när lillesyrran va på besök. Syrran sa att hon kunde kolla på den & hjälpa mormor...eventuellt ringa butiken så de skicka ut en reparatör som kunde laga den om garanyin gällde. Pyttsan heller, mormor blev skitförbannad...hon skulle se sin kära sunsabritsh (sunset beach, någon såpa som gick) och glamour..ta helvete jävala skiten skrek hon. Så börja hon banka på tv´n, syrran försökte lugna henne och säga att det hjälper nog inte!

-Inte? Va dy veta? Jävala apparaten... och så böjde hon sig ner (självfallet under mycket stånk & stönande) sliter av sig tofflan och anfaller tv´n i högsta hugg & spöar skiten ur den med tofflan.

Och utomlands så är svordommarna i regel mycket grövre än här i sverige, fast som jag sagt tidigare...det är inte alltid de har riktigt samma betydelse, för vissa när man översätter dem är så grova att folk skulle storkna om man sa dem i samma meningar på svenska.

Så mormor får anfall när hon återigen ska få igång tv´n men den strejkar... -Eh fifan jävala hooora, skitapparaten...ta helvete jävala piano.
Så jaha ja...då var tv´n plötsligt ett prostituerat fyllo av bara farten....syrran la sig dubbelvikt & garva ihjäl sig. Mormor vänder sig om & blänger...va dy skratta för? Håll på dig!

Och sedan kom alla mormors klassiker upp i samtalen...de där nya orden hon hitta på själv... som köttflers=köttfärs, frizerplan=fridhemsplan, byxslån=byxor och allt annat hon kunde säga som fick en att bita ihop sig för att inte skratta.

Det är ju så man saknar gumman, hon va så grymt rolig och hennes kluckande skratt kunde få en att asgarva hur arg man än var. Och när hon fick en sup i sig...alltid dessa spontanta sånger som påbörjades med ett IHOOO...sen luta hon huvudet bakåt & sträckte ut armarna som värsta operadonnan och börja sjunga!

Kan inte fatta att det är ett år sedan hon gick bort...kan fortvarande höra hennes snack, lite tråkigt nu när man får en till kid att hon inte är kvar eftersom hon hade sina komplicerade procedurer. När sonen föddes så kom mormor med en liten speciell cermoni för att fixa lycka & välgång för bebin typ, det bakades pogaca...en typ av bröd, fast denna va på speciellt hemligt recept & mycket mysko saker...en oskuld behövdes vid bordet för nån välsignelse...iofs så hade väl det vart lite svårt nu då, då vi alla är så pass äldre att mödomen är ett minne blott hahaha!

Och de här små ramsorna hon roa sig med, spotta på tummen & placera i pannan på bebin... sen mummla hon något en kvart eller så och konstigt nog...sonen blev lugn som en lammunge efter det?! Och alla konstigheter om onda ögat...man skulle vända ut & in på trosorna om man skulle gå ut och allt möjligt...amen det den damen roa sig med var ju roligt!

Det är så man skulle kunna göra en hel film om bara henne *S*.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Åhh din mormor låter som min morfar..Han var skitball..
Ditt "tyska" inlägg lät precis som honom på språket :)

Han dog förra året och jag saknar honom grymt...

tisdag, januari 16, 2007  
Blogger RedAngel said...

Amen dom e ju så söta...speciellt om de bryter och har mysko saker för sig *S*.

Ja, då har de väl varandra att terra där på andra sidan då ;) min försvann oxå förra året...de saknade väl två superballa pensionärer, så de snodde våra?! Fräckt!

Jo man saknar dom massor...det gick så fort så man hann inte ens blinka så va hon borta! MEN...iaf lever minnena kvar av henne hehe å det är icke så illa det heller!

tisdag, januari 16, 2007  

Skicka en kommentar

<< Home