MySpace Layouts

RÖSTA EN 5:a OR ELSE... -> ^^Klick om du gillar det du läser^^

torsdag, januari 11

fuckad fakta...

Ibland blir jag irriterad när det kommer små filmer som påstår sig vara av typen drama, där det uppenbarligen är väldigt svårt att masa sitt arsle & ta reda på vad det är man filmar och kanske språket bör vara det land man utger.

Igår gick det en liten film på svt2 om trafficking i serbien "Sex traffic" tydligen en brittisk serie, de köpte små moldaviska flickor och släpa till belgrad...okej, men så de där serbiska hallikarna som snackade sins emellan i bilen snackade för fan ALBANSKA?! Och när man senare kollar skådislistan...ehum jaha du, det var ju för fan inte en enda serbisk skådespelare med och de facto...vart fanns fredsstyrkorna...jo i bosnien?! Även musiken de körde i bakgrunden var bosnisk & även vissa av namnen på de elaka serbiska gubbarna?! Ska man göra en film om en seriös fråga som drabbar massor av flickor som säljs hit & dit så bör man väl för fan ha fakta på fötterna.

Men det är ju som att göra en film om andra världskriget i sverige där skådisarna är norska och hitler huserade i stockholm, fast...i filmen så var det göteborg som va stockholm?! Men hur friskt är det då?! Hur korkat skulle det inte framstå att man inte ens har koll på detaljerna i manus???

Det stör mig något enormt...jag tycker att när man gör en film eller skriver en bok där man pekar ut nationaliteter så bör man ha fakta som man utgår ifrån & ska nu hallikarna va serber så för fan, det minsta man kan förvänta sig är att de åtminstånde kväker på serbiska?! Ska bli intressant att se när tjejerna hamnar i italien, för hallikarna lär väl snacka spanska istället?? Det är fan skam & vanära vilken idiot som skrev manus och anställde skådisarna...vilken koll de hade i sin verry fina film?!

4 Comments:

Blogger Det Mörka Hotet said...

...nu skall du inte vara sådär!

De där utlänningarna ser nästan likadana ut, jag förutom svartingarna, bruningarna (som jag då!) samt en och annan stackars överlevande indiankoloni som alla ser mer annorlunda ut!

Själv kan jag reta mig på att en Astrid Lindgren-film kan utspela sig i mörkaste Småland men likväl springer det omkring en massa stockholmsbarn och bräker...eller att ALLA indier och pakistanier (som jag) jämt och ständigt skall spela taxichaffisar eller tokglada restaurangägare....och inte sällan spelas de av araber eller sminkade européer...!


Gamle Svarten

söndag, januari 14, 2007  
Blogger RedAngel said...

Får stå för dig, men ska man svartmåla serber jämt så ska man inte ha albaner som snacka albanska?! Vilken skitfakta!

Och åtminstånde så kör Astrid SVENSKA oavsätt dialekt, så din jämförelse sög ju!

söndag, januari 14, 2007  
Blogger Det Mörka Hotet said...

Ha, ha! Kram på dig!


Samuel

måndag, januari 15, 2007  
Blogger RedAngel said...

*S*...när jag e sur så e jag sur va!

Jo, jag tycker det e löjligt med tex den gamla Laurens av arabien eller va den hette, där typ mörksminkade européer leker araber med tre kilo kajal runt ögonen, när det helt garanterat finns skådisar av rätt nationalitet.

Sånt stör mig med...men mixa fakta, det är fan ännu värre!

Känns som de ska pissa på folk & passa på att skita i faktakoll, okej om det va en fantasy berättelse...men inte fantastisk fantasi berättelse!

jag kanske är lite anal på sånna punkter *S*...men FAKTA ÄR FAKTA, ljug är ljug & smutskastning ska ha fakta innan det släpps!

Annars är det som allt annat skitsnack & mobbing= Onödig Idioti!

fredag, januari 19, 2007  

Skicka en kommentar

<< Home