MySpace Layouts

RÖSTA EN 5:a OR ELSE... -> ^^Klick om du gillar det du läser^^

fredag, februari 23

Självhjälp...jo jag tackar *fliin*

En vän till mig började svamla om sk. självhjälpsböcker fast hon titulera dem som bra psykologiska böcker...själv skratta jag tyst i luren och bara jaha du...säger du det samtidigt som jag slog på nätet på de titlar hon nämde, och mycket riktigt...självhjälpsböcker. Jag har aldrig förstått mig på det här att läsa sig till hur man blir rik, får ett bättre liv eller fångar en karl och allt annat tjatter.


Allt handlar ju om hur clever är du på en skala och hur du själv kan utveckla dig...behöver man en bok för det?! Hm...mnja kanske att hon tycker sig behöva det...men i regel är de så tråkiga att man somnar eller så är mitt intresse som brister.





För några år sedan så läste jag Lycka av Laman...asså rent så där självklara saker...inte mcket nytt under solen, föga imponerande och jag förstod inte hysterin över dessa böcker?! Sett att farsans sambo verka ha identitetsproblem, hon hade en hel bokhylla full av "Sikta mot stjärnorna" "Så får du omgivningen att lyssna" "Så får du väner" och typ liknande titlar....man bara hehe...okej att jag tycker hon verka pantad...men med dessa böcker så verka hon ju seriöst störd! Förlåt mig...men...seriöst....hur mobbad är man inte om man måste läsa sådana böcker och inte fan verkade hon mer sympatisk och ha lärt sig mer för den delen...eller hon kanske tyckte hennes titlar fick henne att verka djup?!





Återigen till vännen i luren, hon började snacka om en bok som handlade om etikett...man bara ehum jaha.typ den där som heter vett & etikett eller?! Nä, det var något annat...fanns bilder på hur man dukade och allt?! Ehe...jaha...började fundera på vad hon lärt sig under sin uppväxttid som gjorde henne så osäker nu! Och alla dessa böcker hon tjattra om, jag skrattade...




Och eftersom hon snart fyller år så slog jag till och köpte en ironisk självhjälpsbok till henne,blädrade i den och asgarvade....den är sååå skön jag har skrattat ihjäl mig, den driver med allt gurus & hela baletten!

Ska ta ett exempel ur boken:

olämligt:
  • Ät inte färska grönsaker. De kommer från jorden där man begraver döda människor.
  • Drick inte vatten. Fiskar knullar i vattnet.

lämpligt:
  • Ät konserverad mat.Överkokt mat är ditt främsta försvar mot bakterier.
  • Drick sprit. Det är antiseptiskt och renar kroppens system.

Jag hoppas hon kan ta det, men boken är så klockren...driver med allt sådan, alla tipsen och råden och affirmationerna är såååå sköna. Kapitlen som Blåögd optimism, behändiga diagnoser och alternativ alternativmedicinering....man dööör ju bara, helt sanslöst rolig!

Så ska man ha någon såndär bok, så är den här att rekomendera...helt oseriös och helt hysterisk.

Ska ta ngr självhjälps medikament ur boken:

godisterapi:

tenor- för tondöva

bubbelgum- vid krossade illusioner

brända mandlar- vid halsbesvär.

Affirmationer för idag *S*:

  • om jag tappar min kristall & den går sönder, betyder det inte att jag ska dö
  • jag lyssnar inte på musik som inte godkänts av försäkringskassan
  • om det hände i mitt förra liv borde jag glömma det
  • mina falska minnen är MER traumatiska än dina falska minnen
  • JAG ÄR REDO NÄR DE KOMMER FÖR ATT HÄMTA MIG

Ja, ni hör ju själva...boken är hur skön som helst och bör finnas i varje klok människas hus & hem...gärna så man når den lätt om man har några funderingar kring livet, så kan man snabbt och enkelt slå upp ett råd.

Så jag avslutar med ypperliga råd tagna ur boken för målhantering...blev så salig av lycka så jag måste dela med mig av bra tips:

Åtgärder att vidta när du skyddar dig mot fiasko av din eminenta målhanterings lista...

  • Var noga med att inte tala om dina mål för någon
  • Hitta på enkla & enfaldiga mål som a)är lätta att uppnå eller b) som du inte bryr dig om ifall du når eller ej.
  • skriv oläsligt, tex med fel hand

Listan fortsätter...men ni kan ju fethaja vilken succe man ständigt är med dessa oslagbara råd & det bästa av allt..du blir inte robbad när du köper boken heller den ligger under hundralappen och se det som en god investering för ditt Nya, Bättre Jag *asg*!

www.bokpris.com/9177386485 (billigast är den hos www.vattumannen.se där kostar den 79kr)

Japps..mitt ypperliga tips för alla förvirrade själar där ute...skaffa dig ett ex redan idag...det är u värd ;)

Etiketter: , , , ,