MySpace Layouts

RÖSTA EN 5:a OR ELSE... -> ^^Klick om du gillar det du läser^^

tisdag, januari 31

luntan landa på hallmattan...om ADD


Då landa dossiern om ADD, som jag beställt...efter ha läst igenom lite material & fakta inser jag att shitt, nu kom det nya förkortningar att hålla reda på. DSM-IV, MTS, ART, FFT. Kan snart doktorera i allt :)

Öga igenom & fastna på raden Sömnhygien?! Wtf?! Är det hygieniskt att sova?! Eller syftar dom på att när man sover, så sorterar hjärnan intrycken?! Är det samma som att tvätta skallen?!

Blir ju lite komiskt, när man läser alla tråkiga & tragiska fakta...så ser man det ordet! Men det är bra, för då snöa man inte loss sig & tappar greppet om vad man läser, snarare kvickna man till!

Och vad är ADD då? Det är lite som ADHD, fast utan hyperaktivitet. Attension Deficit Disorder. Barn som lider av den diagnosen har uppmärksamhetsproblem!
Stämmer bra med brorsan...han är lätt förvirrad ibland, tappar bort mobiltelefoner, tröttnar fort.

Men om man läser det rätt upp & ner, så kan vi alla placeras där, en dålig dag...men det är en väsentlig skillnad att vara tillfälligt förvirrad & vara som brorsan.
Det är skitjobbigt att bestämma saker med han, råka man säga att oki vi kanske kan dra in till stan en sväng imorgon. Vi får väl se! Detta blir i hans öron som hugget i sten, vi SKA till stan.

När vi skulle köpa hunden...ville han åka 3 dgr innan & hämta upp henne, för han "palla inte vänta mer". Förklarade att om man bokat tid, så kan man inte ändra sig. Vi hade spikat allt med att låna bil för att ta oss dit...var 6 timmars körning för att ens komma dit. Så jag fick tala om det på 37 olika sätt, förklara i detalj varför på 87 olika sätt! Tog tvärstopp i skallen på han, nu eller så skiter vi i det!

Han skulle ta tåget, hämta valpen på station, ha henne i en väska...kan inte vänta. Min stressnivå & irritation ökade med antal gånger jag försökte få han att fatta, man väljer en ur kullen, kontrollerar besikting från veterinär, kollar valpen, ser att det överrensstämmer.
En valp kan inte åka tåg, utan att bli stressad, troligen pinka på sig, skita i väskan. Är det verkligen inte bättre att åka bil, så kan man stanna längst vägen & låta valpen röra på sig?! Tänk på att det är som en bebis...kommer lämna sin familj, så den kommer ju vara gråtfärdig... förstår du hur jag menar?! Skiiiiiiiter iiiii vill att vi åker NUUUUUU!!!

Vet inte HUR många gånger man fått bita sig i läppen för att inte skrika... din dumma envisa jävla ungjävel, är du så jävla dumm i hela huvudet, gå & häng dig!!!

Två dagar efter, så hade informationen landat & han förstod att jag hade rätt...han bad om ursäkt, men sa att han var otålig. Men vem är inte det, ett pluttit liten knytte...en valp. Man vill ju helst åka på en gång, men vet att man måste vänta, hinna fixa iordning innan den landar hemma i korgen!

Är lite nervpåfrestande att snacka med en vägg som skriker nej, konstant obstinat & har miljoner idéer som aldrig förverkligas mer än två dagar. Men det är inte första gången jag vart i kontakt med barn & ungdommar som lider av störningar.

Har alltid misstänkt att brorsan hade ngn störning, men att lyckas få en diagnos...herre gud, det är lättare att åka in på akuten med odefinierade magsmärtor än att få han på utredning!
Men nu är det över, diagnosen ställd & nu handlar det om att sätta sig in i vilka behov han har, vilka verktyg man ska använda i dialogen, för att förenkla livet kanske...




2 Comments:

Blogger Min kopp te! said...

Citerar dig:
"Är lite nervpåfrestande att snacka med en vägg som skriker nej, konstant obstinat & har miljoner idéer som aldrig förverkligas mer än två dagar. "

SÅ där är det jämt här hemma och tänk på att vi är 3 med diagnos som tjoar i högan sky att vi vill nuuuuuuuuuu..
Te.x då vi inte har tv..aha..hyra film=bra ide...loggar in på bra film och beställer 20 filmer som lätt och ledigt ska dimpa ner i brevlådan allteftersom man skickar tillbaka redan sedda filmer..
Vad gör då familjen otålig??
JO!
Går i väg och köper filmer för att vi glömt att skicka tillbaka film så vi typ inte fått nån ny.
JISSES!;-)

Men vi garvar oftast trött åt oss själva men de tusen ggr vi gjort så med vår privatekonomi som ska räcka till hyra , mat osv och tagit lån för att dölja vår otålighet så har det inte garvats nåt
kan jag lova:-/

Det är ett helvete i vissa lägen att ha adhd, men kreativiteten är det inge fel på, men som du skriver så gör man sällan färdigt påbörjade projekt, men i bland så skiner man till och glimmar till som ett ljus i mörkret.
:-)
Jag kan inte vänta på bussar utan måste försöka pricka in dem på sekunden och ja då missar man dom ju.
Hatar att komma försent och skäms ihjäl, men gör ändå så där för det är tortyr att stå och vänta i typ 5 minuter.

Nu har sonen faktiskt lyckas vänja sig vid att vänta, men det kunde han inte förut.
Han kräktes t.o.m för att han fick vänta på jultomten så fick ha julafton på morgonen tillslut.

Nejsägandet är allra jobbigast och här har jag ett tips faktiskt.=
låt din bror endast få ett förslag.
Om man t.ex säger så här:
vill du ha fil eller chocklad till frukost?
DÅ får dom problem.
Som sketchen med Gösta Ekman som inte kan välja om han ska köpa aftonbladet eller expressen ungefär.

Det är alltid bäst att prata så lite som möjligt då man ska ge folk med adhd instruktioner eller be dem om något.
;-)

*dyslänksi* är ju sååå coolt ord...måste ju få skriva in det ordet på min sida med nya ord=här
http://tawanda.net/nyaord.php
Snälla!!
jag länkar hit också då.
Tackar på förhand.!
;-)
Kramelikram!
Ankie
P.S jag tror du skulle gilla det nya inom html=xhtml.
Man använder så lite taggar och inga såna här fontcolor osv utan då bygger man en ccs-kod som man länkar till och om du sen lär dig php-include kommer du baxna över hur enkelt och annorlunda det blivit sen du gick och html:ade.
Lovar!
;-)
D.S

tisdag, januari 31, 2006  
Blogger RedAngel said...

Eh...jag måste ju lida av ngt...typ guldfiskminne, fast ibland så förvånar jag mig själv med mitt briljanta minne!Men att komma ihåg att köpa socker...verka va ett mission denna vecka?!

Jag är en periodare, kan starta projekt som...väntar på bättre tider, undanskyffade i ett hörn & gillar inte heller att vänta på bussar...fast mest för att det är tråkigt och tidsoptomist som jag är så...är jag ändå alltid ute i sista minuten :)

You are not alone...med eller utan damp, vinner sällan i tidskamp (damn va fyndig ja är oxå)

Ska testa om jag kan komma in på din hemsida, burken muppa ur..så jag starta om den!

tisdag, januari 31, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home