MySpace Layouts

RÖSTA EN 5:a OR ELSE... -> ^^Klick om du gillar det du läser^^

tisdag, januari 31

Hmm...läste på väg till jobbet imorse i city...om en handikappad kille som jobbar för ynka 5 spänn i timmen?! Till råga på helvetet så pröjsar han för sin egen mat, tills nyligen 30 spänn & nu skulle det höjas med en guldpeng.
Snacka om att slavarbete existerar i svea rike...år 2006! Eller bara för han är handikappad, så är det ok?!

Det är ju så man trillar baklänges...han pröjsar ju för att jobba i princip! Tror väl knappast det är fråga om hans önske hobby att plocka skräp & betala för det! Skulle han vara anställd på en städfirma, så skulle han typ TJÄNA åtminstånde 100 spänn i timmen!

Sen är det så himmlans konstigt, att det är en hög arbetslöshet i sverige?! Men KAN det bero på att man kan få personal som betalar, istället för att betala lön kanske?! Eller alla praktikanter, som gör samma jobb med för en billig penning UTAN att få anställning?!

Och nåde dig om du blir gravid, för då kan du hälsa hem...iaf i pingpong världen?! Men ok helt seriöst, om det är en liten firma...så är det näst intill omöjligt att kunna betala en tom tjänst & behöva sätta in en ersättare. Ja, i alla fall om du inte drar in multum, utan sitter med strypkopplet och precis får ihop det.

Så det är en liten balansgång det där. Jag tror mer på att man minskar arbetstider, fast inte lönen. Vilka skulle kunna bli utbrända då? Eller som tex italienska systemet (finns fler länder), du har 2 timmars siesta mitt på dagen!
Detta innebär ju då att man faktiskt kan ladda en maskin tvätt, fixa middagen, shoppa utan barn.

Det skulle nog dra ner stressnivån något enormt. Även om man inte har barn, att tex ta en lunch på stranden, eller bara shoppa lite, ringa alla samtal man glömmer...njuta en timme & sen köra stenhårt! Varför tror ni annars att de sydländska länderna inte har utbränning & depressioner?! KAN det vara så att man hinner varva ner lite, låta hjärnan landa?!

Då har man ju typ gratis friskvård, eller själavård...med lite fritid mitt på dagen. Men nej, vi bor vid polarcirkeln nästan...så det är lika bra man springer som en ekorre i mörkret.

Och varför springer alla??? Var i danmark en höst...reagerade på att folk flöt fram som amöbor, längst gatorna. När jag väntade på bussen, kom det ingen farande i 280 illröd & svettig...som det brukar göra här hemma?!

På tåget bjussa dom på kaffe, frukt & vattenflaskor?! Men hur soft var inte det?! Vad har danskarna lärt sig som inte vi har?! Oki, deras buss system var lite irriterande...måste köpa poletter i kiosken för att åka. Men det var BILLIGT att åka buss, åkte för 15spänn?! Här blir man robbad bara man ska 5 stationer fram!

Det finns väl för & nackdelar med alla länder...men är verkligen Sverige så bra nu förtiden, förr var det ju woooh, välfärdssamhället no1?! Tycker det verkar som vi mer & mer börjar närma oss de amerikanska ghetto samhället (oki, tar väl i lite nu...men det har börjat osa lite skit i buskarna)

Haha...det va en artikel om spam & virus helvetet oxå, jag som just igår fick utbrott om det! Ett företag hade på en dag fått 5000 spam från las vegas låneskojare...känner att jag har koll på läget va *S*!